GL GONIO SPECTOMÉTER

Bemutatjuk a legújabb GL Optic innovációját.

LÉPJEN BE A GONIOSPECTROMETER VILÁGÁBA

 

GL Optic legújabb innovatív termék, egyesíti a goniospectrometer funkcionalitást és a spektroradiométer jellemzőit, hogy fényerőt mérjen és ellenőrizze a fényerősség szögfüggőségét.

MEGFELELNI A PIAC KÖVETELMÉNYEINEK

A hagyományos goniométerek fotométert használnak mérőszondaként. A kortárs SSL (Solid State Lighting), például a LED és/vagy OLED lámpák és lámpatestek azonban spektrodiodiométereket igényelnek. Ennek oka az, hogy a LED-ek keskeny sávú források, és a foto diodákon alapuló egyszerű rendszerek további hibákat okozhatnak (a kis spektrális tartományra korlátozott LED spektrumgörbe miatt).

EGYEDI TULAJDONSÁGOK


A szög színének mérése
Ez az elrendezés megfelel az IES LM-79 szabványnak megfelelően a négyféle G síkon a goniospektrometrikus mérésnek, γ szögben, 10°-os lépésekben.

Spektrometrikus és colorimetrikus mérések
Ez az elrendezés megfelel az IES LM-79 szabványnak megfelelően a négyféle C síkon a goniospektrometrikus mérésnek, γ szögben, 10 ° -os lépésekben.


- Spektrometrikus mérőszoftver
- GL SPECTIS sorozatú spektrométer

 

HASZNÁLAT

MIT MÉR A GONIOSPEKTROMETER?

Goniospektrométer ellenőrzi a szögfüggőség fényerősségét olyan kolorimetrikus értékekkel, mint a szín, a színhőmérséklet és a CRI.

A STANDARD GONIOMETER RENDSZER A KÖVETKEZŐKET TARTALMAZZA:

  • C típusú goniométer C-γ koordinátában
  • A osztályú laboratóriumi fotométer
  • Áram- vagy áramforrások és árammérő
  • Optikai tengely vízszintes irányban
  • A szög fényerősségének mérése
  • A fényáram mérése
  • EULUMDAT fájl generálás


GONIOMETRIKUS MÉRÉSI ELV

A lámpatest a vízszintes és a függőleges tengely körül forog, és a fotometrikus jelet minden helyzetben rögzített fotométerrel mérik a sugárzás távoli területén. A C-síkot, amelyben a fényerőt mérik, a vízszintes tengely vezérli. Minden egyes C-síkban a vizsgált lámpatest LUT szögleges fényerősség-eloszlását az γ-szög függvényében kell mérni, az LUT-t függőleges tengely elforgatásával. HOGYAN VÁLASSZON AZ OPTIMÁLIS GONIOMETERT?

A lámpatest méretei és fényterület alakja, valamint az előírt pontosság meghatározzák a goniométer méretét. A műszernek beállíthatónak kell lennie ahhoz, hogy a lámpatestek fénytani középpontját változó vastagsággal (a hátulsó felület és a fotometriai középpont közötti távolság) a fordítótengelyekhöz helyezze. Felfelé irányuló sugárzású lámpatestek mérésére a goniométer és a lámpatest rögzítésének maximális γ-szögének olyannak kell lennie, hogy a holtpont minimálisra csökkenjen, és a teljes sugárzási szögtartományt lefedjék.

 

MŰSZAKI ADATOK

 

Tipus GLG-1-20 GLG-6-70 GLG-20-150
Alkalmazási terület Kis LED-es források utólagos felszerelésű lámpák (E14; E27; stb.) akár közepes méretű SSL forrásokig nagy lámpatestekig
Magasság - Szélesség - Hossz - Súly 300 mm; 300 mm (állvány); 300 mm (állvány); kb. 4 kg 700 mm; 700 mm (állvány); 700 mm (állvány); kb. 25 kg 1240 mm; 1500 mm (állvány); 1500 mm (állvány); kb. 70kg
LUT fotometrikus középső pozícionálás 150 mm-en belül állítható (függőleges tengely) 300 mm-en belül állítható (függőleges tengely) állítható 575 mm-en belül (függőleges tengely)
Max. a LUT mérete * 0,2 m 0,7 m 15 m
Max. a LUT tömege (telepített állapotban) 1,5 kg 6 kg 20 kg
Minimális hely a telepítéshez (sz x m x h) asztalra felszerelés 0,4 m x 0,4 m x 1,2 m goniométer az asztalra vagy a padlóra, fotométerre állványon 0,7 m x 0,7 m x 5 m padlóra szerelés 2,5 m x 2,5 m x 9 m

 

GL Optic Katalógus


AJÁNLOTT TERMÉK INTEON