Automata THT alkatrész-beültetőgépek

    Főoldal / Cikkek / Automata THT alkatrész-beültetőgépek
Automata THT alkatrész-beültetőgépek
2017.12.05.

Az egyre csökkenő munkanélküliség egyik talán váratlan hatása, hogy az elektronikai gyártó cégek nem tudnak elég munkaerőt felvenni az egyre nagyobb gyártási kapacitásukhoz. Nem sok olyan terület van egy elektronikai gyártásban, ahol még teljes kézi beültetés van, de a még hagyományosan furaton át szerelt elektronikai alkatrészek beeültetése egy ilyen. Ezen gyártósorok automatizálása nem újkelletű, van rá mód már 20-30 éve, csak ár-érték arányban nem igazán volt vonzó még a multinacionális cégeknek sem. Valamint amíg volt folyamatosan pótolható munkaerő, addig nem is nagyon gondolkodtak erről. Egyszerűbb 20-30 operátort foglalkoztatni egy gyártósoron mint egy-két millió Eurós gépet venni.

Ezen a területen most 2 dolog is megváltozott. Az egyik, hogy gondot okoz a nagyvállaltoknak további létszám növelés, mert nincs már elég jelentkező és ez már a szerződéseik határidejének betartását is veszélyeztetik.  A másik, hogy van olyan alkatrész-beültetőgép gyártó, esetünken a koreai Mirea Corporation, aki időben felismerte, hogy van egy gép-terület, ahol lehet és kell fejleszteni. A fejlesztésüket a régóta sikeres SMT beültetőgépek platform-mintájára építették, vagyis készítettek egy SMT platformra épített THT alkatrészek beültetésére alkalmas gépet.

Ezek a MIRAE automata THT alkatrész-beültetőgépei, melyet a gyártó eleve hibrid rendszernek nevez, mert akár SMD beültetésre is használható. A fejlesztés része volt, hogy bármilyen tipusú vagy egyedi (odd-form) alkatrészhez tudjanak pipettát gyártani, és ugyanilyen formában minden (axiál, radiál, csöves, ömlesztett, tálcás) THT alkatrészt kitudjanak adagolni megfelelően, vágva, formázva.

Vagyis összegezve, a MIRAE kifejlesztett egy THT alkatrész-beültetőgép családot amely:

- SMT és THT alkatrészek beültetésére is egyaránt alkalmas
- egyedi pipettákat tartalmaz, akár odd-form alkatrészekhez is
- egyedi tárakat alkalmaz minden alkatrészhez, vágással, formázással
- speciális optikai ellenőrzést használ minden beültetés előtt
- kezeli a keretben gyártott paneleket, multi-paneleket is
- és árban megegyezik egy SMT beültetőgép árával
további információ oldalunkon.......